Clarks

Clarks

Allt började år 1825 i byn Street i brittiska Somerset när Cyrus Clark började garva fårskinn. Han fick sällskap av sin bror James, som lanserade fårskinnstofflor 1830.

Produktionen blomstrade snart, delvis tack vare inköpet av en nyligen uppfunnen symaskin från Singer 1856. En tidig marknadsföringssuccé var William Clarks “hygieniska serie”, som följde fotens naturliga form och linjer och etablerade Clarks rykte att framställa fotvänliga skor.

Andra världskrigets slut innebar en dramatisk expansion för Clarks när de gjorde sitt inträde på världsmarknaden.

Tidigt på 1950-talet lanserade Nathan Clark ökenkängan. Den hade utformats efter de enkla, bekväma kängor, som hans officerskollegor i armén hade hittat på Kairos basarer. Kängan var en modell med attityd och blev snabbt populär över hela världen. Den följdes under sextiotalet av Lance Clarks Wallabee – en enkel mockasinmodell, som blev ytterligare en klassisk Clarks-sko.

Under 1970-talet lönade sig Clarks investeringar i teknisk forskning, när lanseringen av polyuretan som sulmaterial gav Clarks kunder unika komfortfördelar. PU-tekniken, som är lätt, men så gott som oförstörbar, utgjorde basen för många framgångsrika modeller, från polyveldts på sjuttiotalet till de senaste Active Air- och Springers-produkterna, som använder luftkuddar djupt inuti pu-sulorna.

Clarks upplevde en betydande tillväxt i Storbritannien under den här perioden, med etableringen av en stor butikskedja. Även den globala expansionen accelererade, särskilt i USA. Idag, är Clarks det främsta skomärket i världen!

1 - 24 av 55

Namn
Namn Pris
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1 - 24 av 55

Namn
Namn Pris
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3